Pa de la diada de Sant Jordi
El pa de Sant Jordi és un pa que representa l'escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre fons groc. Elaborat amb gran cura a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, fa que sigui un pa gustós i aromàtic. Per elaborar-lo es pasten les tres masses amb farina, massa mare, mantega, sucre i sal que es deixen fermentar durant una hora. Es laminen les pastes de formatge i de sobrassada que es distribueixen alternativament sobre la pasta de nous i es fornegen.
Tradicionalment es menja el dia de Sant Jordi, la Diada de Catalunya i a La Mercè.
Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980. A la mateixa època es va voler també instaurar el pastís de Sant Jordi, un pa de pessic tallat diverses vegades i farcit amb crema de mantega, de manera que semblessin pàgines d'un llibre, que va tenir un èxit menor.
Que disfruteu!
Fuente: Gastroteca.cat
No hay comentarios:
Publicar un comentario