9 de abril de 2013

Pa de la Diada de Sant Jordi



Pa de la diada de Sant Jordi 

El pa de Sant Jordi és un pa que representa l'escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre fons groc. Elaborat amb gran cura a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, fa que sigui un pa gustós i aromàtic. Per elaborar-lo es pasten les tres masses amb farina, massa mare, mantega, sucre i sal que es deixen fermentar durant una hora. Es laminen les pastes de formatge i de sobrassada que es distribueixen alternativament sobre la pasta de nous i es fornegen.
Tradicionalment es menja el dia de Sant Jordi, la Diada de Catalunya i a La Mercè.

Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980. A la mateixa època es va voler també instaurar el pastís de Sant Jordi, un pa de pessic tallat diverses vegades i farcit amb crema de mantega, de manera que semblessin pàgines d'un llibre, que va tenir un èxit menor.

Que disfruteu!

Fuente: Gastroteca.cat

No hay comentarios:

Empresa recomendada por informes-empresas.es
reséñanos en qype
Buscador
DIRECTORIO GEOGRAFICO
Incluye tu web o tu blog en WANDALOOP
http://01directorio.wandaloop.es
Comercial H. Martín
Catering
Blogalaxia
Directorio empresas
Guia empresarial
Comentarios sobre comercialhmartin.blogspot.com
Webwiki Button
Posicionamiento WEB
Seo. Posicionamiento natural.
http://www.grupounetcom.com/